Головна Каталог продукції Суміші спецій Для плову/рису Суміш спецій для узбецького плову
Узбецький плов мабуть найвідоміша національна страва, хоча ми також любимо узбецькі манти, лагман, шурпу… Але саме узбецький плов своїм насиченим смаком підкорив гурманів по всьому світу, і був визнаний нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО. Здавалося б, такі прості продукти -рис, морква, м’ясо та спеції, але в процесі приготування вони якимось магічним чином збагачуються та обмінюються смаками і утворюють божественну страву, що тане в роті. Вважаться, що той, хто зможе приготувати справжній смачний плов, не матиме складностей у приготуванні будь-якої страви.
Від чого залежить смак справжнього плову? Часто жартують, що від того, хто йде на базар! Адже приготування цієї страви справжній ритуал. Плов в Узбекистані готують на свята та сумні дати, як страву вихідного дня. І так водиться, що приготування плову це чоловіча справа,
і вона в узбеків у крові. Зранку, на світанку хазяїн розпалює багаття під великим казаном – адже плов любить відкритий вогонь, – і до сніданку вже плов готовий. А до цього потрібно сходити на базар до знайомого м’ясника, поговорити за життя, отримати найкращий кусок баранини, завбачливо залишений продавцем для улюбленого покупця, та пакетик свіжої зіри останнього врожаю. Взагалі, зіра та шафран – головні спеції для плову, що надають йому пізнаваний орієнтальний аромат та бурштиновий колір рису. Готувати треба з серцем і без поспіху – плов не любить метушні, пригощати треба щедро – бо рука, що дає, ніколи не обідніє. Рецептів і секретів приготування плову так багато, як зерен рису в казані з пловом, і ми вам свій рецепт представимо. А ще ми приготували суміш відбірних та свіжих спецій для справжнього узбецького плову. Багата, як східне застілля, вона містить свіжеообсмажені інгредієнти – теплий та духмяний кумин (зіру), гірчицю, пряні коріандр, кардамон, мускатний горіх, запашний лавровий лист та часник, пікантний зігріваючий чилі та відбірний сушений барбарис.
Традиційно спеції добавляють в плов на етапі приготування заправки (зірваку), що готується зі смаженого м’яса з морквою, цибулею у великій кількості олії чи баранячого жиру. З’єднуючись з гарячим зірваком, спеції розкриваються неймовірним ароматом та віддають свої корисні властивості плову. Після закладання рису цей аромат та смак просочить кожну зернинку рису, який стане прозорим та розсипчастим. Сміливо готуйте великий казан, адже це так смачно, а плов страва на декілька днів. Найсмачніший він тільки-но зготований, але і на наступний день ви поласуєте пловом трохи підсушеним на пательні. Готуйте та смакуйте без поспіху і з задоволенням – у вас є час і все необхідне зі спеціями Vigor Spices!
Згідно з тарифами вантажоперевізника
Згідно з тарифами вантажоперевізника
м. Київ, вул. В. Тютюнника, 5в, 93 оф., 14 поверх
Ваш кошик порожній.