ЯкістьСвіжістьСмак

Чилі кон карне

Чилі кон карне, з іспанської буквально «чилі з м’ясом» – відома та
популярна в світі страва мексиканської кухні. Гостре м’ясне рагу з квасолею
та спеціями – пряне, зігріваюче, ситне і ароматне завдяки насиченим нотам
перцю чилі анчо в поєднанні з солодкістю стиглих томатів, паприки,
духмяного коріандру та мексиканському орегано. Страву можна подавати
окремо або з рисом і кукурудзяними чіпсами, поливши сметаною та
посипавши сиром чеддер та кінзою.

  • Час приготування

    02 год 45 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    5 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

яловичини800 г
консервованих помідорів800 г
консервованої або відвареної завчасно квасолі (відцідити та промити)600 г
сметани100 мл
тертого сиру чеддер для посипання100 г
цибулини середнього розміру3 шт
червоний болгарський перець1 шт
зубки часнику4 шт
великий пучок зелені кінзи1 шт
яловичого бульйону500 мл
води250 мл
олії4 ст. л. г
томатної пасти2 ст. л. г
суміші спецій для Чилі кон карне25 г
перцю чилі0,5 ч. л. шт
цукру1 ст. л. шт
сіль за смаком г

Приготування:

1. Поріжте яловичину однаковими шматочками розміром 4-5 см.
2. У великій пательні на сильному вогні розігрійте олію і добре обсмажте
яловичину, щоб кожен шматочок був зарум’янений з усіх боків. Закладайте
за один раз не більше 10 шматочків м’яса, щоб температура олії на пательні
не впала і яловичина не пустила сік. Перекладіть смажену яловичину в
миску.
3. На сковороду де смажилась яловичина додайте трохи олії та обсмажте дрібно
порізані цибулю та часник протягом 1 хвилини. Потім додайте порізаний
кубиками болгарський перець і готуйте протягом ще 2 хвилин, поки цибуля
не стане золотавого кольору.
4. До пательні з овочами додайте суміш спецій Чилі кон карне, цукор та
томатну пасту, обсмажуйте ще 1 хвилину. Потім добавте туди томати,

яловичий бульйон та воду і ретельно перемішайте щоб усі інгредієнти добре
з’єднались.
5. В каструлю для тушкування перекладіть обсмажену яловичину, соус з
томатів, цибулі та спецій.
6. Тушкуйте 1.5 години в духовій шафі при температурі 160С. Потім додайте до
м’яса з овочами квасолю і тушкуйте ще 45 хвилин. Посоліть до смаку.
7. Чилі кон карне традиційно пікантна страва, тож якщо вам до вподоби гостра
їжа додайте ще перцю чилі. Смачного!

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: