Чилі кон карне, з іспанської буквально «чилі з м’ясом» – відома та
популярна в світі страва мексиканської кухні. Гостре м’ясне рагу з квасолею
та спеціями – пряне, зігріваюче, ситне і ароматне завдяки насиченим нотам
перцю чилі анчо в поєднанні з солодкістю стиглих томатів, паприки,
духмяного коріандру та мексиканському орегано. Страву можна подавати
окремо або з рисом і кукурудзяними чіпсами, поливши сметаною та
посипавши сиром чеддер та кінзою.
яловичини800 г
консервованих помідорів800 г
консервованої або відвареної завчасно квасолі (відцідити та промити)600 г
сметани100 мл
тертого сиру чеддер для посипання100 г
цибулини середнього розміру3 шт
червоний болгарський перець1 шт
зубки часнику4 шт
великий пучок зелені кінзи1 шт
яловичого бульйону500 мл
води250 мл
олії4 ст. л. г
томатної пасти2 ст. л. г
суміші спецій для Чилі кон карне25 г
перцю чилі0,5 ч. л. шт
цукру1 ст. л. шт
сіль за смаком г