ЯкістьСвіжістьСмак

Фахітас

Фахітас – страва мексиканської кухні, тортилья (м’який пшеничний
коржик), наповнена смаженим на грилі чи сковороді м’ясом та овочами.
Готують, зазвичай, яловичину, але також смачно зі свининою чи птицею. До
м’ясної начинки додають сметану, соуси, сир та томати. Наш рецепт фахітас з
куркою. Секретним інгредієнтом є маринад з апельсиновим соком, завдяки
якому курка набуває при смаженні красивий карамельний колір. Подаємо
разом з обсмаженим солодким перцем та цибулею. Свято смаку та
калейдоскоп кольорів у Вас на тарільці!

  • Час приготування

    40 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    8 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

курячих стегенець або 2 великі курячі грудки700 г
олії4 ст. л. г
зелений стручковий болгарський перець1 шт
червоний стручковий болгарський перець1 шт
жовтий стручковий болгарський перець1 шт
цибулини середнього розміру2 шт
соку лайма або лимона50 мл
соку апельсина80 мл
часнику3 зубчики г
солі0,5 ч. л. г
суміші спецій для мексиканських фахітас1 ст. л. шт
коржів тортилья або лаваш8-12 шт
велике авокадо1 шт
сметани3 ст. л. шт
пучок нарізаної зелені кінзи1 г

Приготування:

1. Зробіть пюре з часнику.

2. У велику миску додайте пюре з часнику, вилийте сік лайму чи
лимону, сік апельсину, додайте суміш спецій для мексиканських
фахітас та сіль.
3. Помийте на обсушіть паперовим рушником м’ясо курки. Додайте
курку в миску з маринадом та добре перемішайте. Маринуйте мінімум
від 2 годин, а краще ніч.
3. У великій пательні на середньому вогні розігрійте 2 столові ложки
олії. Викладіть курку і готуйте 3-5 хвилин до румяної скоринки.
Переверніть і обсмажте інший бік шматочка ще 3-5 хвилин.
4. Перекладіть смажену курку на тарілку, накрийте фольгою, дайте
відпочити м’ясу 3 хвилини.
5. Почистіть та наріжте перець смужками. Добавте ще 2 столові ложки
олії до пательні в якій смажилась курка. Розігрійте на максимальному
вогні, додайте половину всього порізаного перцю, і обсмажуйте 45
секунд, вийміть і перекладіть в миску. Так само посмажте другу
частину перцю і викладіть у миску.
6. Цибулю поріжте на півкільця та обсмажте 45 секунд.
7 Наріжте курку тонкими смужками. Авокадо поріжте кубиками.
8. Підігрійте тортильї чи лаваш. Викладіть на одну половину тортильї
смажені перець, цибулю, курку та полийте сметаною, посипте зверху
нарізаною кінзою.
9.Складіть тортилью навпіл і насолоджуйтесь чудовим смаком
мексиканського фахітас.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: