ЯкістьСвіжістьСмак

Butter chicken

Курка з вершковим маслом (Butter chicken) це одна з найпопулярніших
у світі страв з карі, адже вона має неймовірний смак, пряний аромат та
напрочуд швидко готується. Секрет насиченої, соковитої курки Butter chicken
полягає в йогуртовому маринаді з прянощами, з додаванням свіжого імбиру,
часнику, лимонного соку та відбірних специй Vigor Selected Spices.

  • Час приготування

    30 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    4 порції

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

курячого філе750 г
консервованих томатів у власному соку250 мл
вершкового масла50 г
густих вершків200 (1 склянка) мл
білого йогурту100 (0,5 склянки) мл
зубчика часнику (перетерти в пюре)3 шт
тертого свіжого імбиру1 ст. л. (2г)
лимонного соку1 ст. л. (2г)
цукру1 ст. л. (2г)
суміші спецій Гарам масала2 ч.л. (6г)
суміші спецій Магараджа2 ч.л. (6г)

Приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти. Для приготування йогуртового маринаду у
мисці змішайте йогурт, лимонний сік, тертий імбир та часник, додайте
суміш спецій Гарам масала та карі Магараджа. Філе курки поріжте на
середні шматочки та зануріть у маринад, добре перемішайте, накрийте
харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 3 години, а
краще залиште маринуватись на ніч.

2.На великій пательні розігрійте на сильному вогні топлене масло гхі
чи олію.

3.Дістаньте курку з маринаду, залишки маринаду з м’яса не
прибирайте. Маринад, який залишився в мисці, відставте в бік – він нам
буде потрібен пізніше для тушкування.

4.Перекладіть мариновану курку на пательню з гарячим маслом гхі і
готуйте приблизно 3-4 хвилини. За цей час м’ясо має стати білого
кольору. Не варто готувати довше, адже все-одно м’ясо не
підрум’яниться через маринад.

5.Додайте до пательні з м’ясом подрібнені/пастоподібні томати,
вершки та цукор. Туди ж додайте маринад що залишився в мисці,
посоліть. Доведіть до кипіння.

6.Зменьшіть вогонь до мінімуму та тушкуйте приблизно 20 хвилин.
Спробуйте на смак і, якщо потрібно, досоліть до смаку.

7. Готову ароматну та соковиту курку Butter chicken прикрасьте
зеленю кінзи. Найкраще смакує з рисом басматі, салатом з томатів та
цибулі, з м’ятною заправкою (рецепт салату та заправки можна знайти
на сайті).

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: