ЯкістьСвіжістьСмак

Овочеве карі

Це карі свіже, вершкове та ароматне стане вам до смаку, адже, крім неперевершеного смаку, овочеве карі це легка та корисна страва. Овочеве карі готується дуже швидко та ідеально поєднується з рисом, індійським хлібом наан та роті. Готується на вершковій основі суміші масала з додаванням пряних та ароматних спецій.

  • Час приготування

    30 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    6 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

Цибуля200 г
Цвітна капуста300 г
Стручкові боби250 г
Кабачки200 г
Морква200 г
Томати200 г
Часник30 г
Імбир20 г
Олія40 мл
Вода200 мл
Вершки 30-35%150 мл
Суміш спецій Карі для овочів12 г
Суміш спецій Гарам масала 2.5 г
Цукор10 г
сіль за смаком
зелень кінзи

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для овочевого карі. Всі овочі наріжте кубиками середнього розміру або так як вам до смаку.
  2. Моркву та цвітну капусту відваріть до напів готовності, злийте воду.
  3. Цибулю та часник очистіть та наріжте дрібними кубиками. В глибокій сковороді чи каструлі розігрійте олію чи масло гхі і обсмажте, постійно помішуючи, цибулю до золотавого кольору.
  4. Додайте до пательні подрібнені часник та імбир (можна натерти на дрібній тертушці), смажте ще 30 секунд.
  5. Потім додайте суміш спецій Карі для овочів, добре перемішайте та готуйте ще 30 секунд.
  6. Додайте нарізані кабачки, моркву та цвітну капусту, стручкові боби до пательні з цибулею, часником та імбиром, добре перемішайте та тушкуйте все 1-2 хвилин.
  7. Додайте консервовані або свіжі томати, потім вилийте бульйон чи воду. Туди ж добавте вершки, ретельно перемішайте та доведіть до кипіння.
  8. Накрийте овочеве карі кришкою та залиште тушкуватись на середньому вогні приблизно на 5-7 хвилин. Час від часу обережно перемішуйте вміст пательні.
  9. Додайте суміш спецій Гарам масала, обережно перемішайте і готуйте  ще 3-5 хвилин.
  10. За цей час овочі просочаться ароматами соусу зі спеціями. Пробуйте готовність овочів на смак та слідкуйте за консистенцією вершкового соусу, знімайте з плити поки овочі не розварились. Готову страву посолити за смаком, подавайте прикрасивши зеленю кінзи.

Важливо: щоб отримати ідеально приготовані овочі, які мають легкий хруст, але не переварені чи кашоподібні, дотримуйтесь цього рецепту.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: