Лобіо – грузинська традиційна страва з квасолі з грецькими горіхами та
прянощами, дуже смачна та ситна, багата рослинними білками та
мікроелементами. Смакує зі свіжим хлібом та білим вином.
відвареної квасолі (сирої квасолі 270 г)750 г
солі для замочування квасолі1 ст. л. (2г)
цибулини середнього розміру2 шт
зубчики часнику3-4 шт
грецьких горіхів120 г
винного оцту або 1 ст. л. столового оцту1,5 ст. л. (2г)
томатної пасти0,5 ст. л. (2г)
петрушки20 г
кінзи20 г
суміші спецій для грузинського лобіо2 ст. л. (2г)
олії4 ст. л. (2г)
курячого бульйону600 мл
зернят граната2 ст. л. (2г)