1. Підготуйте всі інгредієнти. Приготуйте основу соус для карі. Для
цього цибулю та часник очистіть та наріжте дрібними кубиками.
В глибокій сковороді чи каструлі розігрійте половину кількості
олії та обсмажте, постійно помішуючи, цибулю до золотавого
кольору.
2. Додайте до пательні подрібнені часник та імбир (можна натерти
на дрібній тертушці), смажте ще 1 – 2 хвилини.
3. Потім додайте спеції Мадраський карі, добре перемішайте.
4. Додайте свіжі або консервовані томати до пательні і тушкуйте
овочі зі спеціями до м’якості томатів (1-2 хвилини).
5. Соус карі, що приготували на пательні, охолодіть та подрібніть у
блендері, і додайте ½ склянки води та перемішайте до
однорідної пасти.
6. Добре розігрійте ще 20 мл олії на пательні, додайте туди курячі
стегенця і смажте на сильному вогні протягом 3 хвилин, а потім
ще на середньому вогні 2-3 хвилини, поки шматочки курки не
підрум’яняться.
7. Додайте приготований соус карі до сковорідки з м’ясом курки,
ретельно перемішайте та смажте все на середньому вогні 6-7
хвилин. Коли масло почне відокремлюватись від загальної маси,
додайте 200 мл води, посоліть за смаком, перемішайте та
накрийте страву кришкою. Готуйте курку в карі на повільному
вогні ще 15-20 хвилин – за цей час
1. Підготуйте всі інгредієнти. Приготуйте основу соус для карі. Для
цього цибулю та часник очистіть та наріжте дрібними кубиками.
В глибокій сковороді чи каструлі розігрійте половину кількості
олії та обсмажте, постійно помішуючи, цибулю до золотавого
кольору.
2. Додайте до пательні подрібнені часник та імбир (можна натерти
на дрібній тертушці), смажте ще 1 – 2 хвилини.
3. Потім додайте спеції Мадраський карі, добре перемішайте.
4. Додайте свіжі або консервовані томати до пательні і тушкуйте
овочі зі спеціями до м’якості томатів (1-2 хвилини).
5. Соус карі, що приготували на пательні, охолодіть та подрібніть у
блендері, і додайте ½ склянки води та перемішайте до
однорідної пасти.
6. Добре розігрійте ще 20 мл олії на пательні, додайте туди курячі
стегенця і смажте на сильному вогні протягом 3 хвилин, а потім
ще на середньому вогні 2-3 хвилини, поки шматочки курки не
підрум’яняться.
7. Додайте приготований соус карі до сковорідки з м’ясом курки,
ретельно перемішайте та смажте все на середньому вогні 6-7
хвилин. Коли масло почне відокремлюватись від загальної маси,
додайте 200 мл води, посоліть за смаком, перемішайте та
накрийте страву кришкою. Готуйте курку в карі на повільному
вогні ще 15-20 хвилин – за цей час м’ясо просочиться ароматами
спецій та стане м’яким.
8. Готову страву подавайте з рисом басматі, прикрасивши зеленю
кінзи.