ЯкістьСвіжістьСмак

Фаршировані баклажани по-тосканськи

Баклажани наповнені овочевим і м’ясним фаршем – ароматна, ситна та
вишукана закуска у італійському стилі. Сир пармиджано реджано та
тосканські трави надають страві апетитного аромату та смаку літа, а хрусткі
сухарі незвичної текстури.

  • Час приготування

    02 год 00 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    4 порції

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

баклажанів середнього розміру5 шт
яловичого фаршу550 г
свіжих підкопчених сосисок зі свинини150 г
помідорів черрі100 г
червоний болгарський перець1 шт
цибулини середнього розміру2 шт
зубка часнику4 шт
тертого сиру парміджано реджано (з них 50 г для посипання баклажан перед запіканням)200 г
яйце1 шт
панірувальних сухарів150 г
суміші спецій «Тосканські трави»2 ст. л. (2г)
свіжого базиліка50 г
свіжої м’яти50 г
чорного перцю0,5 ч.л. (6г)
оливкової олії першого віджиму5 ст. л. (2г)
дрібна морська сіль шт

Приготування:

1. Розріжте баклажани навпіл та великою ложкою виберіть м’якоть з
половинок, залишаючи 0,5 см товщини стінок для того щоб овочі

тримали форму при запіканні. М’якоть серединок поріжте на кубики
та проваріть до м’якості 10-12 хвилин. Відцідіть та відставте вбік.
2. На сковороді середнього розміру розігрійте 3 с.л. оливкової олії.
Посоліть та поперчіть яловичий фарш до смаку, викладіть на
пательню з розігрітою олією і обсмажте до випаровування зайвої
рідини. Трохи охолодіть смажений фарш та виделкою розімніть
великі грудочки до однорідності.
3. Цибулю та болгарський перець наріжте кубиками, часник роздавіть
та подрібніть ножем. В окремій пательні нагрійте 2 с.л. олії та
обсмажте цибулю, болгарський перець та часник на середньому
вогні.
4. Приготуйте начинку для баклажанів. У мисці з’єднайте відварені
баклажани, овочі з часником та підсмажений фарш. Туди ж
покладіть порізані на шматочки сосиски, подрібнені листочки
базиліка та м’яти. Потім додайте 150 г сиру парміджано, 75 г
панірувальних сухарів, а також суміш спецій «Тосканські трави».
Збийте легенько виделкою яйце та добавте до отриманої суміші.
Акуратно перемішайте. Наповніть сумішшю, рівномірно
розподіляючи, половинки баклажанів.
5. Зверху на фаршировані половинки баклажанів викладіть нарізані
помідори, решту сиру та панірувальних сухарів, приправте сіллю та
перцем. Запікайте 50 хвилин при температурі 200°C на змащеному
маслом деці.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: