ЯкістьСвіжістьСмак

Карі Магараджа

Карі Магараджа – популярна страва індійської кухні що походить з
північних регіонів країни. М’які шматочки баранини у насиченому соусі зі
шпинату, м’яти та прянощів. Традиційно подається з рисом басматі, салатом
з овочів та щедрою порцією свіжої кінзи. Для витонченого аромату та
вершкового смаку краще готувати на топленому маслі гхі.

  • Час приготування

    45 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    6 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

баранини1300 г
томатів150 г
цибулі400 г
шпинату250 г
м’яти20 г
(12-14 зубків) часнику50 г
імбиру50 г
зелені кінзи50 г
топленого масла гхі/олії120 г
вершки 35%150 мл
(8 чайних ложок) суміші карі Магараджа25 г
(1 ч. ложка) суміш спецій Гарам масала2,5 г

Приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти для карі. Шпинат, кінзу та м’яту
помити, просушити та звільнити від стебел. Швидко занурте
шпинат у киплячу воду (на 2-3 хвилини), і одразу ж перекладіть
бланшований шпинат у крижану воду – це дозволить зберегти
яскравий зелений колір листочків.
2. Бланшований шпинат, свіжу м’яту та кінзу подрібнити
блендером в пюре.

3. Приготуйте основу карі. Для цього нагрійте масло гхі або олію
на пательні, додайте нарізану кубиками цибулю та обсмажте її
до золотистого кольору.
4. Потім додайте до цибулі дрібно порізаний імбир та часник і
обсмажуйте ще 2 хвилини.
5. Додайте до пательні суміш спецій Карі Магараджа, ретельно
перемішайте.
6. Додайте порізані на середні шматочки томати і готуйте кілька
хвилин (3-4 хвилини), поки помідори не стануть м’якими.
7. Додайте суміш спецій «Гарам Масала», добре перемішайте та
відставте основу карі з вогню.
8. Баранину при необхідності очистіть від зайвого жиру та плівок,
наріжте невеликими шматочками. В окремій сковороді
розігрійте 2 столових ложки масла гхі, викладіть баранину на
пательню і обсмажте на сильному вогні, допоки м’ясо не
зарум’яниться з усіх боків. Потім додайте трохи води і тушкуйте
баранину до м’якості мяса.
9. Перекладіть соус зі шпинату, зелені та спецій до пательні з
м’ясом. Додайте ½ склянки гарячої води щоб відрегулювати
консистенцію карі з бараниною, якщо в цьому буде потреба.
Доведіть до кипіння.
10. Після зменшить вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте
приблизно 10 хвилини до бажаної консистенції, дозволяючи
соусу зі спеціями просочити м’ясо та збагатити його
ароматами та смаками. Насолоджуйтесь ніжним, ароматним та
пряним карі Магараджа!

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: