1. Підготуйте всі інгредієнти для карі. Шпинат, кінзу та м’яту
помити, просушити та звільнити від стебел. Швидко занурте
шпинат у киплячу воду (на 2-3 хвилини), і одразу ж перекладіть
бланшований шпинат у крижану воду – це дозволить зберегти
яскравий зелений колір листочків.
2. Бланшований шпинат, свіжу м’яту та кінзу подрібнити
блендером в пюре.
3. Приготуйте основу карі. Для цього нагрійте масло гхі або олію
на пательні, додайте нарізану кубиками цибулю та обсмажте її
до золотистого кольору.
4. Потім додайте до цибулі дрібно порізаний імбир та часник і
обсмажуйте ще 2 хвилини.
5. Додайте до пательні суміш спецій Карі Магараджа, ретельно
перемішайте.
6. Додайте порізані на середні шматочки томати і готуйте кілька
хвилин (3-4 хвилини), поки помідори не стануть м’якими.
7. Додайте суміш спецій «Гарам Масала», добре перемішайте та
відставте основу карі з вогню.
8. Баранину при необхідності очистіть від зайвого жиру та плівок,
наріжте невеликими шматочками. В окремій сковороді
розігрійте 2 столових ложки масла гхі, викладіть баранину на
пательню і обсмажте на сильному вогні, допоки м’ясо не
зарум’яниться з усіх боків. Потім додайте трохи води і тушкуйте
баранину до м’якості мяса.
9. Перекладіть соус зі шпинату, зелені та спецій до пательні з
м’ясом. Додайте ½ склянки гарячої води щоб відрегулювати
консистенцію карі з бараниною, якщо в цьому буде потреба.
Доведіть до кипіння.
10. Після зменшить вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте
приблизно 10 хвилини до бажаної консистенції, дозволяючи
соусу зі спеціями просочити м’ясо та збагатити його
ароматами та смаками. Насолоджуйтесь ніжним, ароматним та
пряним карі Магараджа!