Неймовірно смачна, корисна та ароматна страва марокканської кухні –
курячий тажин. Курка, тушкована в соусі з овочів, спецій, з курагою та
лимонами – ніжна, соковита та просочена ароматами відбірних прянощів.
Секрет виключного смаку цієї страви у поєднанні чотирьох збалансованих
смаків – кислого, солоного, солодкого та гіркого від шкірки лимона.
Традиційно марроканські тушковані страви готують у глиняному горщику з
конічною кришкою, який називається тажином. Можете приготувати у
жаростійкій каструлі.
курячих стегенець зі шкіркою1100 (приблизно 5 шт) г
цибулі400 г
кураги150 г
суміші спецій Рас-ель-ханут12 (4 ст. л.) г
часнику45 (8 зубків) г
олії6 ст. л. (2г)
консервованих томатів300 г
курячого бульйону або води350 мл
цедра з половини лимона (подрібнена) шт
сіль за смаком г