ЯкістьСвіжістьСмак

Курячий тажин по-марроканські

Неймовірно смачна, корисна та ароматна страва марокканської кухні –
курячий тажин. Курка, тушкована в соусі з овочів, спецій, з курагою та
лимонами – ніжна, соковита та просочена ароматами відбірних прянощів.
Секрет виключного смаку цієї страви у поєднанні чотирьох збалансованих
смаків – кислого, солоного, солодкого та гіркого від шкірки лимона.
Традиційно марроканські тушковані страви готують у глиняному горщику з
конічною кришкою, який називається  тажином. Можете приготувати у
жаростійкій каструлі.

  • Час приготування

    01 год 15 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    5 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

курячих стегенець зі шкіркою1100 (приблизно 5 шт) г
цибулі400 г
кураги150 г
суміші спецій Рас-ель-ханут12 (4 ст. л.) г
часнику45 (8 зубків) г
олії6 ст. л. (2г)
консервованих томатів300 г
курячого бульйону або води350 мл
цедра з половини лимона (подрібнена) шт
сіль за смаком г

Приготування:

1. Добре розігрійте олію на пательні та обсмажте до золотавого
кольору курячі стегенця, приблизно 10 хвилин. За цей час
курячі стегенця схопляться хрусткою скоринкою, це надасть їм
насиченого смаку. Перекладіть курячі стегенця на тарілку.

2. Цибулю поріжте дрібно, часник роздавіть лезом ножа та поріжте.
Обсмажте цибулю до м’якості, додайте часник і обсмажуйте їх
разом 1 хвилину.
3. Всипте до пательні з цибулею та часником суміш спецій Рас-ель-
ханут, та обсмажуйте 1 хвилину. Додайте порізані томати без
шкірки, лимонний сік, та нарізану дрібно цедру лимона. Не
ігноруйте цей інгредієнт, адже саме цедра лимона чи шматочки
ферментованих лимонів є традиційними складовими
марроканського тажина, і надають особливого орієнтального
відтінку страві.
4. Влийте курячий бульйон або воду до пательні та добре
перемішайте.
5. Курагу залийте окропом на 5 хвилин. Зцідіть воду з допомогою
друшляка.
6. Викладіть обсмажену курку в тажин чи жаростійку каструлю,
розкладіть курагу рівномірно між курячими стегенцями, та
залийте соусом з цибулі, томатів та спецій.
7. Перемістіть тажин/каструлю в розігріту до160°C духову шафу і
тушкуйте 1 годину. Курячий тажин традиційно подають з кус-
кусом.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: