ЯкістьСвіжістьСмак

Печеня зі свинини та картоплі

Печеню готують із різних сортів м’яса, додаючи картоплю, спеції та
овочі. Обирайте будь-яке м’ясо, але особливо смачною буде печеня
приготована з м’ясом свинини – вона достатньо жирна, щоб просочити
картоплю при запіканні, а також смакує з різноманітними овочами.

  • Час приготування

    03 год 20 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    5 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

свинячого ошийка1000 г
очищеної картоплі1200 г
очищеної моркви250 г
цибулі400 г
олії60 мл
води700 мл
борошна2 ст. л. (2г)
білих сухих грибів20 г
солі (рекомендовано, чи за смаком)1,5 ч.л. (6г)
суміші спецій для печені35 г

Приготування:

1. Помийте та поріжте м’ясо на шматочки середнього розміру,
приблизно по 6 см. Приберіть зайву вологу паперовими рушниками.
2. На пательні розігрійте 3 столові ложки олії, та обсмажте спочатку
одну, а потім другу половину порізаного м’яса. Якщо викласти все м’ясо
одномоментно, то температура киплячої олії впаде, м’ясо виділить
сік, м’ясо буде тушитись, а нам потрібно добре просмажити кожен
шматочок до коричневого кольору. Ретельне обсмаження м’яса –
запорука насиченого смаку готової печені. Складіть обсмажене м’ясо у
миску.

3. Очистіть картоплю і розріжте на 4 частини, обсмажте її на пательні,
де готувалась свинина, протягом 2 хвилин. Перекладіть в окрему
миску.
4. Поки готується картопля, наріжте дрібно цибулю. На сковороду, де
смажилась картопля, додайте 1 столову ложку олії, і обсмажте цибулю
до золотавого кольору. Потім до цибулі додаємо спеції, сіль і добре
перемішайте.
5. На пательню з цибулею та спеціями просійте борошно, і обсмажте 1
хвилину, додайте воду і добре перемішайте.
6. В жаростійку каструлю викладіть смажену свинину, моркву нарізану
кільцями, попередньо замочені білі гриби, та залийте все соусом із
цибулі та спецій.
7. Розігрійте духову шафу до 180С, поставте каструлю до шафи та
готуйте печеню 1 годину, потім зменьшіть температуру до 140С, і
тушкуйте ще півтори години. Готову печеню не перемішувати.
Печеня зі свинини смакує з квашеною капустою, або з
квашеними томатами.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: