1. Ретельно промийте рис до моменту, коли вода стане повністю
прозорою. Чистий рис залийте теплою водою та залиште на 30 хвилин.
Відкиньте рис на друшляк .
2. Помийте м’ясо, та приберіть з нього зайву вологу паперовими
рушниками. Наріжте м’ясо на невеликі шматочки.
3. Добре розігрійте олію на пательні. Обсмажте м’ясо невеликими
порціями до рум’яної скоринки, та прекладіть до жароміцної каструлі
або казанку.
4. Наріжте дрібно часник та цибулю. Моркву наріжте брусочками.
Обсмажте цибулю та часник на сковороді, де смажилось м’ясо. Коли
цибуля стане золотистого кольору, додайте порізану на брусочки
моркву, і обсмажуйте все разом ще 1 хвилину.
5. Перекладіть до цибулі з морквою промитий рис, і обсмажуйте 1
хвилину, постійно помішуючи.
5. Додайте туди ж суміш спецій для плову з барбарисом, сіль за
смаком, та ретельно перемішайте. Перекладіть рис, цибулю з морквою
та спеціями зверху на м’ясо до жароміцної каструлі чи казанку. Помиті,
але не чищені, зубочки часнику розмістіть на поверхні рису в різних
частинах каструлі.
6. Залийте вміст каструлі 700 мл окропу так, щоб вода покривала рис.
7. Розігрійте духовку до 180С. Помістіть закриту кришкою жароміцну
каструлю з пловом в духову шафу, і готуйте 20 хвилин при температурі
180С, потім зменьшіть температуру до 160 градусів, і готуйте ще 20
хвилин.