ЯкістьСвіжістьСмак

Плов з червоним барбарисом

Барбарис – приправа для плову, яка поряд із шафраном та індійським
кмином вважається незамінною спецією. Вам сподобається вишукана
кислинка червоних ягід, багатий аромат спецій та насичений смак
традиційного середньоазійського плову. Ця страва готується з рису сорту
девзіра, що вирощується у Ферганській долині і має впізнаваний колір та
«солодовий» смак.

  • Час приготування

    01 год 20 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    3 порції

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

баранини (свинини або яловичини на ваш вибір)600 г
цибулі270 г
рису девзіра350 г
моркви200 г
суміші спецій для плову з барбарисом20 (2,5 ст. л.) шт
часнику10 г
неочищених зубків часнику6 шт
олії50 мл
води700 мл
солі (рекомендовано)2 ч.л. (6г)

Приготування:

1. Ретельно промийте рис до моменту, коли вода стане повністю
прозорою. Чистий рис залийте теплою водою та залиште на 30 хвилин.
Відкиньте рис на друшляк .
2. Помийте м’ясо, та приберіть з нього зайву вологу паперовими
рушниками. Наріжте м’ясо на невеликі шматочки.

3. Добре розігрійте олію на пательні. Обсмажте м’ясо невеликими
порціями до рум’яної скоринки, та прекладіть до жароміцної каструлі
або казанку.
4. Наріжте дрібно часник та цибулю. Моркву наріжте брусочками.
Обсмажте цибулю та часник на сковороді, де смажилось м’ясо. Коли
цибуля стане золотистого кольору, додайте порізану на брусочки
моркву, і обсмажуйте все разом ще 1 хвилину.
5. Перекладіть до цибулі з морквою промитий рис, і обсмажуйте 1
хвилину, постійно помішуючи.
5. Додайте туди ж суміш спецій для плову з барбарисом, сіль за
смаком, та ретельно перемішайте. Перекладіть рис, цибулю з морквою
та спеціями зверху на м’ясо  до жароміцної каструлі чи казанку. Помиті,
але не чищені, зубочки часнику розмістіть на поверхні рису в різних
частинах каструлі.
6. Залийте вміст каструлі 700 мл окропу так, щоб вода покривала рис.
7. Розігрійте духовку до 180С. Помістіть закриту кришкою жароміцну
каструлю з пловом в духову шафу, і готуйте 20 хвилин при температурі
180С, потім зменьшіть температуру до 160 градусів, і готуйте ще 20
хвилин.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: