1. Приготуйте гриби шампіньйони. Додайте 1 столову ложку олії та
половину вершкового масла у велику жароміцну каструлю та нагрійте
на сильному вогні.
2. Додайте половину грибів і смажте до золотисто-коричневого кольору
приблизно 5 хвилин.
3. Додайте половину порізаного дрібно часнику, сіль, продовжуйте
готувати до золотистого кольору приблизно 1,5 хвилини. Викладіть
готові гриби в миску.
4. Повторіть теж саме з рештою грибів, викладіть в миску.
5. Приготуємо ризото. У каструлі, де смажились гриби, розтопіть
вершкове масло, додайте порізаний часник і цибулю та готуйте на
середньому вогні до легкого обсмаження.
2. Готуйте 2 хвилини, поки цибуля не стане прозорою.
3. Додайте біле вино і дайте прокипіти протягом 2 хвилин.
4. Промийте рис і додайте до каструлі з вином і овочами, варіть,
помішуючи, протягом 1 хвилини до напівпрозорого стану рисових
зерен.
5. Додайте 1,5 склянки бульйону. Перемішайте, потім залиште
варитись, після закипання, ще 3 хвилини, помішуючи лише кілька разів,
до повного поглинання рідини рисом.
6. Додайте ще 1,5 склянки бульйону. І варіть, час від часу помішуючи,
поки рідина повністю не поглинеться, приблизно 3 хвилини. Повторіть
додавання бульйону ще двічі – поступово вилийте у ризото весь
курячий бульйон .
7. Готуйте ризото ще 7 хвилин.
8. Додайте суміш спецій для грибного ризото, ретельно перемішайте і
готуйте ще 5 хвилин.
9. Додайте до каструлі з ризото вершки та вершкове масло, інтенсивно
перемішайте, щоб ризото стало кремоподібним.
10. Додайте мелений перець.
11. Добавте половину смажених грибів до ризото, спробуйте на сіль,
якщо потрібно – досоліть до смаку.
12. Другу частину грибів розігрійте.
13. Розкладіть ризото по теплих мисках, потім зверху викладіть другу
половину розігрітих грибів.
14. Прикрасьте зеленю петрушки і подавайте.