ЯкістьСвіжістьСмак

Екзотичний борщ

Пропонуємо вам спробувати приготувати екзотичний борщ. Ми настільки закохані в його насичений смак, неймовірний аромат та яскравий колір, що не маємо сумнівів, що він вам сподобається. З пікантною екзотичною  приправою, що містить  ароматну суміш багатих відтінків – пряних, перцевих та злегка солодкуватих, знайомий смак  українського борщу приємно здивує навіть досвідченого гурмана. У складі суміші є традиційні складники – як то лавровий лист, часник, цибуля, кріп, чорний перець. А кориця, бодян, кардамон та парика копчена нададуть надзвичайно насиченого та приємного димного присмаку.

Рецепт наведено з  розрахунку на 7 літрів готової страви, адже смачного занадто багато не буває! 

  • Час приготування

    02 год 00 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    12 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

    0 Ккал/100 гр

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

Свинячи ребра700 г
Картопля (1 кг)1000 г
Томати у власному соку500 г
Квасоля суха250 г
Морква120 г
Буряк450 г
Цибуля400 г
Капуста 280 г
Вода (5л)5000 мл
Олія100 мл
Чорнослив45 г
Часник (зубки)6 шт
Суміш спецій для борщу25 г
Сіль (2ч.л.)10 г
Цукор (2ч.л.)10 г

Приготування:

  1. Підготуйте всі продукти для борщу. Залийте 1 літром холодної води, та залиште на ніч суху квасолю. Злийте воду з квасолі, та відваріть її у достатній кількості води. По мірі википання підливайте у каструлю з квасолею холодну воду – це дозволить швидше відварити її. Готову квасолю відкиньте на  друшляк та відставте.
  2. У велику каструлю, в якій плануєте готувати борщ, налийте 2-3 літра води. Поставте варитись в ній свині ребра, після закипання варіть на середньому вогні, час від часу прибираючи піну шумовкою.
  3. Почистіть моркву, буряк, картоплю, цибулю, часник. Натріть буряк та моркву на тертушці середнього розміру, але не до кашоподібного стану.
  4. Приготуйте овочеву заправку для борщу. На пательні розігрійте олію та обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотавого кольору. До смаженої цибулі додайте натерті моркву та буряк, перемішайте і тушкуйте ще хвилин 7-10 до м’якості овочів.
  5. На пательню з овочами перекладіть томати у власному соку (чи свіжі подрібнені без шкірки), чорнослив, посоліть та додайте цукор. та суміш спецій для борщу, подрібнений часник. Ретельно перемішайте овочеву суміш, дайте закипіти, уменшіть вогонь та готуйте  ще 5-7 хвилин. 
  6. У велику каструлю з бульйоном та готовими ребрами перекладіть відварену квасолю, порізану на невеликі шматочки (кубики) картоплю та варіть після закипання 10 хвилин.
  7. До каструлі з м’ясом, квасолею та картоплею додайте овочево-томатну заправку зі спеціями. Додайте, якщо потрібно води, до рекомендованого об’єму страви. Добре перемішайте, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 20-35 хвилин.
  8. Нашаткуйте капусту, додайте її в борщ разом зі спеціями для борщу та подрібненим часником за 7-10 хвилин до закінчення приготування борщу, як ви любите трохи хрумку капусту у борщі. Якщо залишите варитись довше – капуста буде м’якою та розвареною.
  9. Спробуйте на смак готовий борщ, якщо потрібно додайте сіль та перець за смаком.

 

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

від 159.00 грн

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: