ЯкістьСвіжістьСмак

Тушковані овочі по-грузинськи

Грузинська кухня багата на страви з овочів та зелені: лобіо з бобових,
пхалі зі шпината, горіхів та спецій, сациві з баклажанів… Але є одна страва,
аромат якої наповнює восени тихі вулички грузинських містечок та
асоціюється з затишком, бабусиними гостинами та найсмачніші
аджапсандалі – тушкованими овочами з зеленню та пряностями.

  • Час приготування

    01 год 35 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    5 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

баклажанів500 г
помідорів350 г
солодкого перцю250 г
моркви250 г
суміші спецій хмелі сунелі2 с. л. г
цибулі350 г
олії60 мл
зубків часнику6 шт
кінзи30 г
базиліку10 г
цукру2 ч. л. шт
сіль за смаком г

Приготування:

1. Баклажани помийте, видаліть хвостики та наріжте на
півкола товщиною 7-8 мм, додайте 2 ст.л. солі та добре
перемішайте. Залишіть баклажани на 30 хвилин, щоб вони
пустили сік, потім промийте водою від солі та добре відіжміть
зайву рідину.
2. Наріжте цибулю на дрібні шматочки. Моркву поріжте
навпіл і на половинки кружальцями товщиною 5 мм.

3. Солодкий перець очистіть від перегородок та насіння,
наріжте соломкою.
4. Томати ошпарить кип’ятком, зняти шкірку та натерти на
великій тертушці.
5. Розігрійте 30 мл олії, викладіть баклажани і обсмажте до
готовності, приблизно 15 хвилин. Баклажани мають бути
м’якими, але не перетворитися на кашу. Перекладіть
баклажани в окремий посуд.
6. На пательні де смажились баклажани обсмажте перець на
середньому вогні до готовності, приблизно 10 хвилин. При
необхідності додайте ще олії. Перець має бути м’яким, але
не втрачати форму. Перець перекладіть в миску.
7. На середньому вогні обсмажте цибулю до м’якості,
приблизно 3 хвилини.
8. Додайте моркву, накрийте кришкою та тушкуйте
приблизно 20 хвилин.
9. Зелень петрушки, базиліку та кінзи помити, просушити та
дрібно нарізати. У ступці роздавіть часник, додайте кінзу та
базилік, все перемішайте до однорідної пасти.
10. У каструлю з товстим дном викладіть обсмажені
баклажани, перець, цибулю з морквою, спеції, цукор, та
натерті томати. Тушкуйте овочі на слабкому вогні 15
хвилин. У вже готову страву додати зелень з часником та
перемішати. Це духмяне овочеве рагу смакує як гарячим,
так і холодним.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: