1. Баклажани помийте, видаліть хвостики та наріжте на
півкола товщиною 7-8 мм, додайте 2 ст.л. солі та добре
перемішайте. Залишіть баклажани на 30 хвилин, щоб вони
пустили сік, потім промийте водою від солі та добре відіжміть
зайву рідину.
2. Наріжте цибулю на дрібні шматочки. Моркву поріжте
навпіл і на половинки кружальцями товщиною 5 мм.
3. Солодкий перець очистіть від перегородок та насіння,
наріжте соломкою.
4. Томати ошпарить кип’ятком, зняти шкірку та натерти на
великій тертушці.
5. Розігрійте 30 мл олії, викладіть баклажани і обсмажте до
готовності, приблизно 15 хвилин. Баклажани мають бути
м’якими, але не перетворитися на кашу. Перекладіть
баклажани в окремий посуд.
6. На пательні де смажились баклажани обсмажте перець на
середньому вогні до готовності, приблизно 10 хвилин. При
необхідності додайте ще олії. Перець має бути м’яким, але
не втрачати форму. Перець перекладіть в миску.
7. На середньому вогні обсмажте цибулю до м’якості,
приблизно 3 хвилини.
8. Додайте моркву, накрийте кришкою та тушкуйте
приблизно 20 хвилин.
9. Зелень петрушки, базиліку та кінзи помити, просушити та
дрібно нарізати. У ступці роздавіть часник, додайте кінзу та
базилік, все перемішайте до однорідної пасти.
10. У каструлю з товстим дном викладіть обсмажені
баклажани, перець, цибулю з морквою, спеції, цукор, та
натерті томати. Тушкуйте овочі на слабкому вогні 15
хвилин. У вже готову страву додати зелень з часником та
перемішати. Це духмяне овочеве рагу смакує як гарячим,
так і холодним.