ЯкістьСвіжістьСмак

Узбецький плов

Узбецький плов – популярна страва східної кухні улюблена багатьма.
Справжній плов овіяний міфічними розповідями про складність приготування,
але, насправді, готується він досить легко. Щоб плов вийшов розсипчастим
та ароматним, важливо знати деякі тонкощі приготування. Обирайте ті сорти
рису, що найкраще і традиційно використовуються в приготуванні плову в
Узбекістані – радимо рис девзіра. Щодо мяса, то без сумніву, перевага
віддається баранині. Заливайте рис гарячою водою на 1-2 сантиметра вище
шару рису, та обирайте найкращі спеції.

  • Час приготування

    02 год 00 хв

  • Кількість інгридієнтів розрахована на

    6 порцій

  • Сезонність продуктів

    Немає сезонності

  • Калорійність страви

Поділитися рецептом

Інгредієнти:

м’яса (баранини, свинини, яловичини)700 г
узбецького рису сорту девзіра500 г
олії100 мл
цибулі300 г
моркви400 г
суміші спецій для узбецького плову33 г
подрібленого часнику20 г
часнику1 головка г
солі2 ч. л. г
цукру2 ч. л. г
води900 мл

Приготування:

1. Підготуйте м’ясо – помийте, наріжте на великі шматки і добре
обсушіть паперовими рушниками.
2. Рис ретельно промивайте теплою водою до світлої води та замочіть
на 30 хвилин. Відкиньте рис на друшлак щоб стекла зайва вода.

3. Розділіть м’ясо на 2 частини, тепер потрібно обсмажити кожен
шматочок так, щоб м’ясо зарум’янилось і не віддало весь сік відразу,
інакше буде сухим. Для цього на добре розігріту сковороду з олією
добавте половину кількості м’яса, та добре все обсмажте . Перекладіть
обсмажене м’ясо в миску. Зробіть те саме з другою половиною м’яса.
4. Наріжте моркву доволі великими брусочками. Морква натерта на
тертушці перетвориться в кашу, а нам це не потрібно.
5. Цибулю наріжте півкільцями, та перекладіть смажитись в пательню
де смажилось м’ясо, готуйте до золотавого кольору. Пильнуйте щоб
цибуля не пригоріла.
6. Добавте до цибулі нарізану моркву, подріблений часник, сіль, цукор
та суміш спецій для узбецького плову і обсмажуйте все разом 1
хвилину.
7. Промитий та підсушений рис добавте до пательні з цибулею та
морквою та обсмажуйте 1 хвилину, добре перемішайте.
8. Перекладіть м’ясо в жаростійку каструлю, зверху викладіть цибулю з
морквою, рисом та спеціями.
9. Залийте плов гарячою водою так, щоб вода покрила вміст каструлі
на 1-2 см.
10. Помийте та зніміть верхнє лушпиння з голівки часнику, але не
очищайте повністю. Викладіть у центр каструлі з пловом головку
часнику.
11. Розігрійте духовку до 180С. Накрийте кришкою каструлю з пловом
та готуйте в духовці спочатку 20 хвилин при температурі 180С, а потім
ще 1 годину при температурі 160С.
12. З готового плову вийміть головку часнику.

Смачного!
Поділитися рецептом

Читай більше схожих рецептів за тегами:

Вас також може зацікавити

Категорії:
Для чого:
Вага:
Ціна:

Замовлення

    Оформлено! Очікуйте на дзвінок найближчим часом, ми вже працюємо над вашим запитом!
    0

    Ваш кошик

    Ваш кошик порожній.

    Повернутись в магазин

    Категорії:
    Для чого:
    Вага:
    Ціна: