1. Підготуйте м’ясо – помийте, наріжте на великі шматки і добре
обсушіть паперовими рушниками.
2. Рис ретельно промивайте теплою водою до світлої води та замочіть
на 30 хвилин. Відкиньте рис на друшлак щоб стекла зайва вода.
3. Розділіть м’ясо на 2 частини, тепер потрібно обсмажити кожен
шматочок так, щоб м’ясо зарум’янилось і не віддало весь сік відразу,
інакше буде сухим. Для цього на добре розігріту сковороду з олією
добавте половину кількості м’яса, та добре все обсмажте . Перекладіть
обсмажене м’ясо в миску. Зробіть те саме з другою половиною м’яса.
4. Наріжте моркву доволі великими брусочками. Морква натерта на
тертушці перетвориться в кашу, а нам це не потрібно.
5. Цибулю наріжте півкільцями, та перекладіть смажитись в пательню
де смажилось м’ясо, готуйте до золотавого кольору. Пильнуйте щоб
цибуля не пригоріла.
6. Добавте до цибулі нарізану моркву, подріблений часник, сіль, цукор
та суміш спецій для узбецького плову і обсмажуйте все разом 1
хвилину.
7. Промитий та підсушений рис добавте до пательні з цибулею та
морквою та обсмажуйте 1 хвилину, добре перемішайте.
8. Перекладіть м’ясо в жаростійку каструлю, зверху викладіть цибулю з
морквою, рисом та спеціями.
9. Залийте плов гарячою водою так, щоб вода покрила вміст каструлі
на 1-2 см.
10. Помийте та зніміть верхнє лушпиння з голівки часнику, але не
очищайте повністю. Викладіть у центр каструлі з пловом головку
часнику.
11. Розігрійте духовку до 180С. Накрийте кришкою каструлю з пловом
та готуйте в духовці спочатку 20 хвилин при температурі 180С, а потім
ще 1 годину при температурі 160С.
12. З готового плову вийміть головку часнику.